Τεταρτη 24 Απριλιου, 2024

RSS

Εκπαιδευτική  επίσκεψη  στο Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»  στο τμήμα Ενδονοσοκομειακής νοσηλείας 18ο  Αλκοολικών

Στις 6/4/2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζομένων του Δ΄ εξαμήνου στις Μονάδες Απεξάρτησης Αλκοολικών στο ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», στα πλαίσια του μαθήματος Ψυχιατρική Νοσηλευτική ΙΙ. Έγινε ενημέρωση των προγραμμάτων απεξάρτησης αλκοολικών στους καταρτιζόμενους από τον Προϊστάμενο Νοσηλευτή των προγραμμάτων κο Πεταλωτή Μάρκο και έπειτα ακολούθησε ξενάγηση στους αντίστοιχους χώρους.

Οι μονάδες Απεξάρτησης Αλκοολικών του ΨΝΑ «ΔΑΦΝΙ», προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης που απευθύνονται σε άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ και τις οικογένειες τους. Οι θεραπευτικοί στόχοι είναι: η πλήρης αποχή από όλες τις ουσίες, η ρήξη με αυτόν τον μονοσήμαντο τρόπο ζωής και η δημιουργία μίας νέας προοπτικής ζωής.

Θεμέλιο λίθο της θεραπευτικής πρακτικής αποτελεί η αρχή ότι η θεραπεία απεξάρτησης απαιτεί ειδικό πλαίσιο, ειδική δομή με το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της υπηρεσίες. Τα δύο τμήματα ψυχολογικής απεξάρτησης 10ο και 18ο αλκοολικών είναι κλειστά προγράμματα  ενδονοσοκομειακής νοσηλείας όπου το καθένα αποτελείται από 3 φάσεις :

  1.  Υποδοχή-ευαισθητοποίηση-προετοιμασία για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα.
  2.  Ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα (ενδονοσοκομειακή νοσηλεία).
  3.  Κοινωνική Επανένταξη.

ομαδικη φωτογραφια ομαδικη φωτογραφια ενδονοσοκομειακης νοσηλειας ανω των 18 αλκοολικων εκπαιδευτική επισκεψη

Μετάβαση στο περιεχόμενο