Δευτερα 29 Απριλιου, 2024

RSS

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα οικοτροφεία “Αγάπη” και “Ελπίδα”

του Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Στις 4 και 5/4/2024 οι καταρτιζόμενοι/νες  του Δ’ εξαμήνου της σχολής μας, στα πλαίσια του μαθήματος «Ψυχιατρική Νοσηλευτική ΙΙ – Πρακτική στο νοσοκομείο», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα δύο νεοσύστατα (Απρίλιο του 2023) οικοτροφεία του Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ “Αγάπη” και “Ελπίδα”, στο Κερατσίνι.

Τα Οικοτροφεία αποτελούν δομές αποασυλοποίησης των χρόνιων ψυχικά πασχόντων. Είναι μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης υψηλού βαθμού προστασίας, στα οποία φιλοξενούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας. Το κάθε οικοτροφείο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 15 χρόνιων ασθενών.

0ι καταρτιζόμενοι/νες  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Προϊσταμένη των Οικοτροφείων κα Πράνταλου Μαρία και τη συνάδελφο κα Γιαννέα Χαρίκλεια, για τη λειτουργία των οικοτροφείων, το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων των ασθενών-μελών, την οικονομική διαχείριση των δομών, για τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας και τους ρόλους τους καθώς και για τις ενεργές ομάδες δραστηριοτήτων των ασθενών-μελών. Ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους των οικοτροφείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο