Σαββατο 27 Απριλιου, 2024

RSS

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο τμήμα Εργοθεραπείας

Την Πέμπτη  1/6/2023 πραγματοποιήθηκε στους/στις  καταρτιζόμενους/νες  του  Δ’ εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟ», στα πλαίσια του μαθήματος «Ψυχιατρική Νοσηλευτική – Πρακτική στο Νοσοκομείο», ενημέρωση με θέμα «Εργοθεραπεία στην ψυχική υγεία» από την εργοθεραπεύτρια κα Καπλάνη Μαρία Msc, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων η οποία εργάζεται στο τμήμα Εργοθεραπείας του ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ τα τελευταία 15 χρόνια.    

Η δράση περιλάμβανε σχετική διάλεξη που αφορούσε το ρόλο της Εργοθεραπείας, την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, την έννοια της θεραπευτικής ομάδας και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της.

Ακολούθησε βιωματική ξενάγηση στους χώρους Εργοθεραπείας του Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ (εργαστήρια εργοθεραπείας, ενδονοσοκομειακός ξενώνας, ξενώνας προεπαγγελματικής εκπαίδευσης, αγροκήπιο και μονάδα επαγγελματικής αποκατάστασης – καφενείο ΟΑΣΙΣ).

Στη συνέχεια, οι καταρτιζόμενοι/νες  παρακολούθησαν  και συμμετείχαν ενεργά σε ομάδα μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης, υπό την εποπτεία της κας Καπλάνη.    

Μετάβαση στο περιεχόμενο