Σαββατο 27 Απριλιου, 2024

RSS

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

Την Πέμπτη 04-05-2023, οι καταρτιζόμενοι,-νες του Δ΄ εξαμήνου, συνοδευόμενοι, -νες από την καθηγήτρια κα Σκαλιώτου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον τομέα Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ».

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείο», έχοντας ως στόχο οι καταρτιζόμενοι/νες μας να  εμπλουτίσουν τις  γνώσεις τους και να κατανοήσουν το  ρόλο και το έργο των Ψυχιατρικών δομών ενός Γενικού Νοσοκομείου.

Οι καταρτιζόμενοι,-νες επισκέφθηκαν:

  • Το Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων,
  • Το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων και
  • Τη Μονάδα Διαταραχών Διατροφής. 

Μετά τη ξενάγηση στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων, η προϊσταμένη Ν.Υ κα Αγόρη, ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους για την λειτουργία, τη στελέχωση, τη διαδικασία εισαγωγής ασθενών  και την παροχή βραχείας ενδονοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και την οργάνωση της μετανοσοκομειακής φροντίδας σε συνεργασία  με τις κοινοτικές υπηρεσίες και στεγαστικές δομές ψυχικής υγείας (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Κέντρα Ημέρας κ.ά.)

Στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων η Προϊσταμένη Μονάδας Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας  για εφήβους 14-18 ετών, κα  Καλλιγέρη, αναφέρθηκε στη λειτουργία, στελέχωση, τους στόχους ενδονοσοκομειακής νοσηλείας εφήβων και την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους .

Στη Μονάδα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής , η κα Μπενέτου , υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Μονάδας Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας, ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους για την λειτουργία, τη διαδικασία εισαγωγής  και τους στόχους νοσηλείας για πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής, δυναμικότητας 6 κλινών.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την πληρέστερη  ενημέρωση και τη συμβολή τους στην εκπαίδευση των καταρτιζομένων μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο