Σαββατο 27 Απριλιου, 2024

RSS

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΞΕΝΩΝΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Την Τρίτη 09-05-2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των καταρτιζομένων Δ΄ εξαμήνου, στον  Ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών  του Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ.

Σκοπός της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης είναι οι καταρτιζόμενοι/νες μας να κατανοήσουν το  ρόλο, το έργο και την αναγκαιότητα της συνεργασίας  ποικίλων  κοινοτικών υπηρεσιών, φορέων, οργανισμών  και δομών, εντός της κοινότητας, προκειμένου να δημιουργηθεί  ένα ολιστικό  θεραπευτικό πλαίσιο για τους χρήστες.

Είναι ο πρώτος ξενώνας για άστεγους χρήστες, που λειτουργεί  από τον Απρίλιο του 2020, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) και τους επίσημους φορείς απεξάρτησης ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) και ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και  κοινωνικής επανένταξης.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λεομπίλλα Φωτεινή, Κοινωνιολόγο, Πρόεδρο Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής  Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αθηναίων ‘’Αθηνά – Υγεία’’, Αντιπρόεδρο ΚΕΘΕΑ  και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ξενώνα , για τη θερμή υποδοχή και την  πληρέστερη ενημέρωση των καταρτιζομένων μας σχετικά με το σκοπό της λειτουργίας του Ξενώνα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο