Παρασκευη 26 Απριλιου, 2024

RSS

Συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟ» στις πολυήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Εγκλεισμοί» που διοργανώθηκαν στο ΨΝΑ  ΄΄ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ΄΄

«ΓΕΜΕΛΕΙΟ» Δ.ΙΕΚ – Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΕΞΑΜΗΝΟ: 2022Β΄

Συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟ» στις πολυήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Εγκλεισμοί» που διοργανώθηκαν στο ΨΝΑ  ΄΄ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ΄΄

Από τις 10 Νοεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2022,  πραγματοποιήθηκαν  στο ΨΝΑ ΄΄ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ΄΄, πολυήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Εγκλεισμοί»,  σε επιμέλεια Δημητρίου Τρίκα.

Οι «Εγκλεισμοί» αποτέλεσαν  μια διοργάνωση μεγάλης έκθεσης εικαστικών τεχνών σε συνδυασμό με ημερίδες και performances με τη συμμετοχή 48 καλλιτεχνών και  70 πανεπιστημιακών, ερευνητών και συγγραφέων της εποχής μας, αντίστοιχα. Στόχο της  έκθεσης αποτέλεσε η καταγραφή του προβληματισμού της σύγχρονης τέχνης πάνω στα ζητήματα των διαφόρων ειδών εγκλεισμών μέσα σε ένα χώρο ιστορικής σημασίας. Από τον εγκλεισμό του παρελθοντικού ψυχιατρείου και της ψυχικής ασθένειας, την στέρηση της ελευθερίας των φυλακών, του πολέμου έως τον κοινωνικό αποκλεισμό της covid και διαδικτυακής εποχής και τον εγκλωβισμό της πατριαρχίας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε σε κτήρια ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως  το παλαιό Τυπογραφείο που πλέον σήμερα λειτουργεί ως επισκέψιμος μουσειακός χώρος και τα κτήρια « Άγιος Ισίδωρος» και «Δάφτσειο», παλαιά νοσηλευτικά τμήματα όπου νοσηλεύονταν οι «ανήσυχοι» και οι εύποροι ασθενείς αντίστοιχα.

Οι καταρτιζόμενοι/νες της σχολής μας ανέλαβαν εθελοντικά να συνδράμουν καθημερινά στην διεκπεραίωση της δράσης καθώς και στη διαχείριση των επισκεπτών. Το Δ.ΙΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟ», επιπλέον, συμμετείχε με αναρτημένη ανακοίνωση (poster) αλλά και με τη διάθεση  έντυπου υλικού στην εκδήλωση, με θέμα την ιστορία και το εκπαιδευτικό έργο της σχολής δίνοντας  έμφαση στην πολυποίκιλη προσφορά του ΨΝΑ  «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»  στην κοινότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο