Πεμπτη 25 Απριλιου, 2024

RSS

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού

 Γ΄ Εξάμηνο 2022Β΄

Ειδικότητα: Βοηθός Νοσηλευτικής ατόμων με ειδικές παθήσεις

Στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Ψυχιατρική Νοσηλευτική Ι (Πρακτική στο Νοσοκομείο)» οι καταρτιζόμενοι του Γ΄ Εξαμήνου του Δ.ΙΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟ» Ψ.Ν.Α. ‘’ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ”,  επισκέφθηκαν το Κέντρο Ψυχικής Υγείας  (ΚΨΥ) Κορυδαλλού. Πραγματοποιήθηκαν 2 επισκέψεις: 25-11-2022 & 9-12-2022  (ανά  ομάδες καταρτιζομένων), τις οποίες συνόδευσαν καθηγητές του Δ.ΙΕΚ.

 Η Νοσηλεύτρια του ΚΨΥ κα Μητσάκη Ειρήνη ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους για την λειτουργία, τη στελέχωση, τις δράσεις, τη φιλοσοφία αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται στην κοινότητα από το Κέντρο. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ΚΨΥ.  

Το ΚΨΥ Κορυδαλλού αποτελεί Υπηρεσία παροχής φροντίδας Ψυχικής Υγείας στην κοινότητα, η οποία υπάγεται στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, με πληθυσμό ευθύνης πλέον των 360.000 πολιτών. Η φιλοσοφία του ΚΨΥ βασίζεται σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην κοινότητα και παρέχει ψυχιατρικές, ψυχολογικές και ψυχοκοινωνικές ομαδικές και ατομικές υπηρεσίες στους πολίτες. Εδρεύει στην καρδιά του Δήμου Κορυδαλλού και όλες του οι δραστηριότητες αναπτύσσονται μέσα στον κοινωνικό ιστό ενώ στα πλαίσια της  φροντίδας περιλαμβάνονται τόσο οι ανάγκες του ενήλικα ασθενή όσο και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο