Παρασκευη 21 Ιουνιου, 2024

RSS

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΑΕΚ ΤΟΥ ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 25

Ανακοίνωση – Προσκληση Ενδιαφέροντος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ-ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γ. Ν. Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γ. Ν. Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ».

 

 Στις 03-06-2024, οι καταρτιζόμενοι/νες του Δ΄ εξαμήνου της σχολής μας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον  τομέα Ψυχικής Υγείας  του Γ. Ν. Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Ψυχιατρική Νοσηλευτική ΙΙ, Πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείο» έχοντας ως στόχο να  εμπλουτίσουν τις  γνώσεις τους και να κατανοήσουν το  ρόλο και το έργο των Ψυχιατρικών δομών ενός Γενικού Νοσοκομείου.

 Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν:

Το Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων,

Το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων και

 Τη Μονάδα Διαταραχών Διατροφής. 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο  «Ανδρέας Συγγρός»

Στις 23/5/2024 οι καταρτιζόμενοι του Β’ εξαμήνου της σχολής μας, στo πλαίσιο των  μαθημάτων «Γυναικολογία – Παιδιατρική» και «Παθολογία»,  επισκέφτηκαν  το Μουσείο Κέρινων Προπλασμάτων Δερματικών – Αφροδίσιων Νοσημάτων του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός». Ενημερώθηκαν για την ιστορία του Μουσείου και τις παθήσεις που απεικονίζονται σε προπλάσματα από την υπεύθυνη ξεναγήσεων, κα Πολυχρονοπούλου.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μουσεία κέρινων προπλασμάτων δερματικών παθήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα κέρινα προπλάσματα αυτά εξυπηρέτησαν  για πολλά χρόνια τη μελέτη και την έρευνα των νέων επιστημόνων. Σήμερα κοσμούν τον χώρο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» ως εκθέματα μουσείου, διατηρώντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και επαγγελματίες υγείας, μέσω προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα τις δερματοπάθειες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (PARKING) ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΣΕ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.

Διάλεξη σχετικά με τον Εθελοντισμό δοτών Μυελού των Οστών

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τον εθελοντισμό δοτών Μυελού των Οστών.

 Στις 20/5/2024  στο χώρο της Σ.Α.Ε.Κ.  «ΓΕΜΕΛΕΙΟΣ» του Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε) και το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική εκδήλωση – δράση σχετικά με τον εθελοντισμό δοτών Μυελού των Οστών στο Β’ και Δ’ εξάμηνο.

 Οι καταρτιζόμενοι/νες ενημερώθηκαν από την  κα Παπαδοπούλου  Μαρία,  Νοσηλεύτρια  Μονάδας Μεταμόσχευσης Συλλογής Μυελού των Οστών  του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», για την αναγκαιότητα αύξησης των εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών.

Ακολούθησε  εγγραφή νέων εθελοντών  δοτών μυελού των οστών και λήψη δειγμάτων.

Σεμινάριο Ανανηπτών – BLS

Σεμινάριο Ανανηπτών «Βασικής Υποστήριξης της ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή»

Στις 20/5/2024, πραγματοποιήθηκε για τους καταρτιζόμενους του Δ’ εξαμήνου της ΣΑΕΚ «ΓΕΜΕΛΕΙΟΣ», εκπαιδευτικό σεμινάριο Ανανηπτών από την Ελληνική Εταιρία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ).

Το σεμινάριο περιλάμβανε τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και του  Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή και οργανώθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών στις Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Οι καταρτιζόμενοι αρχικά παρακολούθησαν σχετική διάλεξη και βίντεο, ενώ ακολούθησε επίδειξη σε ειδικό πρόπλασμα με τη χρήση απινιδιστή αλλά και ατομική εξάσκηση δεξιοτήτων.

Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου και εισηγητής ήταν ο κος Τζαννής Πολυκανδριώτης, Msc, πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και εκπαιδευτικός Νοσηλευτικής.

Οι καταρτιζόμενοι της σχολής μας, μετά από αξιολόγηση,  έλαβαν Πιστοποιητικό Ανανηπτών από την ΕΕΚΑΑ με ισχύ για τρία έτη.        

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ξενώνα Ταϋγέτη

Ξενώνας Ταϋγέτη

Στις 17/5/2024 το Δ’ εξάμηνο της σχολής μας επισκέφθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ψυχιατρική Νοσηλευτική ΙΙ, πρακτική στο Νοσοκομείο» τον Ξενώνα Ταϋγέτη του Ψ.Ν.Α. Δαφνί.

Οι καταρτιζόμενοι/ες μας ενημερώθηκαν για το οργανωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης των μελών του Ξενώνα και των προστατευόμενων διαμερισμάτων καθώς και για τους επιμέρους βασικούς στόχους της αποασυλοποίησης, από την κα Τσιομπανούδη, Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής, συνομίλησαν με τους ενοίκους από τους οποίους και ενημερώθηκαν για την καθημερινότητά τους, τις δραστηριότητές τους και την προεπαγγελματική τους κατάρτιση.    

Συνέδριο της  Ε.Σ.Ν.Ε. 1.Συμμετοχη στο 51ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΕΣΝΕ

Συνέδριο της  Ε.Σ.Ν.Ε.  

Στα πλαίσια της προαγωγής της ερευνητικής δράσης στο πεδίο της Νοσηλευτικής επιστήμης, το εκπαιδευτικό ανθρώπινο δυναμικό της Σ.Α.Ε.Κ. «ΓΕΜΕΛΕΙΟΣ» σε συνεργασία με τους καταρτιζόμενους της σχολής μας, επιτέλεσε ερευνητικό επιστημονικό έργο και εκπόνησε συλλογικά τρείς εργασίες με τις οποίες συμμετείχε στο 51ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 15-18 Μαΐου 2024 στην Νάξο. Θέματα εργασιών:

1) «Γνώσεις, επάρκεια και εκπαιδευτικές ανάγκες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ψυχικής υγείας για την ανακουφιστική φροντίδα σε άτομα τρίτης ηλικίας με άνοια»,

2)  «Γενετική και Ψυχική νόσος. Πόσο έχουμε προοδεύσει;» και

 3) «Οι ψυχικές διαταραχές του Συνδρόμου Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

 Οι εργασίες εγκρίθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και παρουσιάστηκαν ως ελεύθερες (προφορικές) ανακοινώσεις. Κύριο σκοπός μας αποτελεί η θέσπιση στόχων ποιότητας για ερευνητική δραστηριότητα και η ένταξη των καταρτιζομένων της σχολής μας στο ερευνητικό δυναμικό της Νοσηλευτικής επιστήμης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο