Παρασκευη 21 Ιουνιου, 2024

RSS

Παθολογικός Τομέας

Παθολογικό τμήμα – Νευρολογικό τμήμα

Τα δύο τμήματα συστεγάζονται με το Μικροβιολογικό εργαστήριο στο κτίριο Ταρσή Δρομοκαΐτη, ένα από τα πιο καινούρια κτίρια του νοσοκομείου και έχουν συνολική δυναμικότητα 20 κλινών.

Η κύρια δραστηριότητα του παθολογικού τμήματος περιλαμβάνει: α) εξέταση των νεοεισαχθέντων ασθενών, β) άσκηση προληπτικής ιατρικής μέσω κάποιων απαραίτητων εμβολιασμών (π.χ. αντιγριπικοί, ηπατίτιδας), γ) εξέταση των ασθενών των τμημάτων επί κλίνης, και αν κριθεί απαραίτητο μεταφορά τους στο παθολογικό τμήμα, δ) τακτικά εξωτερικά ιατρεία τρεις φορές την εβδομάδα μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς και ε) Εφημερία σε ετοιμότητα από τους γιατρούς του τμήματος που δεν σχετίζεται με τις γενικότερες εφημερίες του νοσοκομείου.

Η κύρια δραστηριότητα του νευρολογικού τμήματος περιλαμβάνει: α) εξέταση των εσωτερικών ασθενών επί κλίνης, και εάν κριθεί απαραίτητο μεταφορά τους στην παθολογική κλινική (όπου διατίθενται κρεβάτια για νευρολογικά περιστατικά), β) διενέργεια εξωτερικού ιατρείου 3 φορές την εβδομάδα όπου γίνεται εξέταση εξωτερικών ασθενών, γ) εκτέλεση και γνωμοδότηση ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων και ηλεκτρομυογραφημάτων για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, και δ) εφημερία ετοιμότητας 10 φορές το μήνα. Το είδος των νευρολογικών ασθενειών που συναντώνται πιο συχνά στους ψυχιατρικούς ασθενείς είναι φαρμακευτικό Parkinson, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, επιληπτικές κρίσεις, μηνιγγίτιδες, αιμορραγίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο